Beweeg zonder lichamelijke pijn

Bewegen is pas écht fijn als je dat zonder lichamelijke pijn of irritaties kunt doen. Toch hebben veel mensen klachten tijdens of na het sporten. Herken jij dat? Ik help lichamelijke klachten oplossen tijdens een professioneel behandelingstraject.

De 4xT Methode die ik gebruik, helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan rug, nek, elleboog, schouder, knie, heup en enkel. We werken toe naar bewegen zonder pijn en lichamelijke irritaties, en zorgen samen dat je bewuster omgaat met je eigen lichaam. Dat jij je fysiek én mentaal fit voelt, is ons gezamenlijke doel.

4xT Methode

4xT staat voor testen, tapen, triggeren en trainen. Een effectieve behandelmethode, gericht op nieuwe inzichten. De 4xT Methode combineert manuele technieken met myofasciale release, taping en specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining.

De behandeling boekt zelfs vaak resultaat wanneer andere therapieën en medische behandelingen geen uitkomst (meer) bieden. Kom je bij mij binnen met een bepaalde klacht, dan ga ik achterhalen waar die klacht precies vandaan komt. Hoe beweeg je, hoe beperkt ben je in bepaalde bewegingen en hoe veel pijn doen specifieke bewegingen?

4xT is een unieke behandelmethode, die bestaat uit testen, tapen, triggeren en trainen. Doordat ik iedere tapetechniek en mobilisatietechniek vooraf bepaal via eenvoudige testen, zijn de technieken vrijwel altijd effectief.

Werkwijze

De 4xT Methode volgt een vast test- en behandelpatroon. Ik start met het afnemen van een aantal testen. De resultaten vertellen mij waar ik moet beginnen. Zo kan ik de oorzaak van jouw rugpijn misschien wel terugvinden in de enkel. Ik kijk naar het bindweefsel rond de organen en naar de posities van de gewrichten en stuur deze in. Verder kijk ik ook naar eventuele littekens. Als ik weet waar ik moet beginnen, dan maak ik het bindweefsel los en tape ik medisch in. Vervolgens start ik met diverse manuele technieken. Daarna gaan we doelgericht trainen.

Sterk fysiek heiloo

Litteken therapie

Behandeling van het litteken(weefsel) met als doel het verminderen van het litteken, klachten verlichten en het litteken zachter en mooier maken.

Een litteken kan klachten geven aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het kan strak zijn en een bewegingsbeperking, met de nodige pijnklachten, geven.

Door de behandeling van het litteken en het bindweefsel in de gebieden eromheen, worden verklevingen aangepakt. Bindweefsel is dynamisch en past zich aan de vraag aan. Wanneer er dus minder vraag is naar elasticiteit door bijvoorbeeld een litteken, wordt de beweeglijkheid tussen de lagen minder en kunnen er verklevingen ontstaan.

Het resultaat van onze therapie is dat de pijnklachten verminderen en dat het litteken zelf soepeler, zachter en mooier wordt. Ook de vochthuishouding wordt beter gereguleerd. We willen de doorstroming verbeteren en alles weer mee laten bewegen in de hele keten zodat er weer efficiëntie in de beweging van het lichaam komt.

neuro-kinetische-therapie

Neuro Kinetische Therapie (NKT)

Neuro Kinetische Therapie (NKT) is een vorm van manuele therapie die door middel van spiertesten onderzoekt welke aanspanningspatronen je lichaam gebruikt. NKT is een onderzoeks- en behandelconcept dat zich richt op de oorzaak van disfunctionele beweging en coördinatie, namelijk het Motor Control Center in de kleine hersenen. Vanuit dit centrum worden alle spieren aangestuurd.

Ervaar je pijnklachten? Dan kan het zijn dat de spieren niet meer optimaal samenwerken en dus niet goed aangestuurd worden. Zo kan de ene spier teveel doen en de andere spier te weinig. Er ontstaat een disbalans. In NKT gaan wij op zoek naar de oorzaak hiervan. Waarom zit een spier vast en waarom worden er pijnsignalen afgegeven? Komt de spierspanning na losmaken of masseren steeds weer terug? Wat zijn jouw compensatiestrategieën en waardoor worden deze veroorzaakt?

Disfunctionele beweegprogramma’s worden opnieuw geprogrammeerd in het Motor Control Center.
Op deze manier wordt de oorzaak van de klacht behandeld en niet alleen de symptomen.

Werkwijze

De methode Neuro Kinetische Therapie volgt een vast testpatroon.
Naar aanleiding van de klacht start ik met het afnemen van een aantal manuele spiertesten. Ik test welke spier goed geactiveerd is, zowel individueel als in samenwerking met andere spieren, en hoe je dit toepast in beweging. Samen zorgen we ervoor dat je meer inzicht krijgt in de techniek van menselijk bewegen en kunnen we het steeds terugkeren van je klachten voorkomen.

neuro-kinetische-therapie
Contact

Heeft u een vraag? Stuur een email en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt